Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Pensioen gebruiken voor aflossing hypotheek, 30-11-2014

Mevr. Klijnsma, een schrijnend vraagje? Die eerder genoemde jongeman (blog 28-11-2014) heeft al jaren een eigen woning en heeft regelmatig iets afgelost. Nu besluit hij zijn opgebouwde pensioengelden te gebruiken om de hyp. lasten verder te verlagen.

Stel: over ruim een jaar eindigt de ww en volgt de bijstand. Stel: de woning heeft een waarde van 150.000 euro, waarvan dan incl. storting van de afkoop van de opgebouwde pensioenrechten al 70.000 euro is afgelost.

Dan (zie kopie van een tekst van Ver. Eigen Huis) moet eerst een waarde van ruim 20.000 euro van de overwaarde opgegeten worden EN is er later geen pensioen meer.

Is het hypothetisch dan zo, dat nog 31 jaar bijstand volgt met ergens in dat traject een gedwongen verkoop van de eigen woning? Daarna op een wachtlijst van ca. 8 jaar voor een huurwoning die meer ‘huur doet’ dan de hypotheeklasten van de noodgedwongen verkochte eigen woning? En tenslotte op de leeftijd van 67 een niet gegarandeerde AOW uitkering, zonder het pensioen dat al eerder moest worden opgegeten?

Ver. Eigen Huis: “Onder eigen vermogen valt niet alleen spaargeld, maar bijvoorbeeld ook een auto. Voor gezinnen, mensen die een gezamenlijke huishouding voeren en voor alleenstaande ouders is het maximumbedrag aan eigen vermogen € 11.700. Voor alleenstaanden is het maximumbedrag € 5.850. Deze bedragen gelden in 2014. Heeft u meer dan dit bedrag, dan moet u dat eerst opmaken. Als u een eigen huis heeft, dan valt de waarde daarvan ook onder uw vermogen. Van deze waarde wordt in 2014 maximaal € 49.400 buiten beschouwing gelaten. Als de waarde van uw huis, verminderd met de nog af te lossen hypotheek, meer is dan het genoemde maximumbedrag, kan de gemeente u een bijstandsuitkering toekennen op basis van een lening met uw huis als onderpand. De gemeente sluit in dat geval een zogeheten krediethypotheek af.”

Ziet u mevr. Klijnsma van de P.v.d. Rijke Arbeiders, dat de bijstand een straf is voor onschuldigen?
Maar door de maatschappij cq de politiek wel gezien als schuldigen zonder gerechtelijke veroordeling. Een pijnlijk politieke veroordeling, want ja ‘steuntrekkers’ werken immers niet!

Welke partij zou ik hem kunnen adviseren bij de volgende ‘nep-democratische’ verkiezingen?

Let op, in mijn te verschijnen 2e boek staat DE OPLOSSING.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts