Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Peilingen regeren coalitie, 19-12-2014

Zou de VVD in de peilingen enorm winnen en de PvdA op verlies staan (of andersom) dan hadden we een vallend kabinet en in febr. nieuwe verkiezingen. Nu de PVV op winst staat en de peilingen een moeizame formatie met wel eens 5 partijen voorspelt, blijft iedereen zitten.

Zo werkt onze democratie. De partijbelangen met versterkt daarbinnen de ego-belangen van potentiële afvallers of toekomstige ministers dan wel staatssecretarissen spelen een hoofdrol, het staatsbelang is daaraan ondergeschikt.

Dat de armoedegrens al door 1,4 miljoen Nederlanders is bereikt, terwijl wij het op 3 na rijkste land ter wereld zijn telt even niet.

De mededeling in het FD van vandaag: ‘Groeiende loonkloof. CEO + 6,5%, modaal + 0,3% zal wel niet besproken worden. Deze cijfers gelden ook in de zorg en het onderwijs. Het FD vergat de negatieve groei bij de minima en de uitkeringsgerechtigden te vermelden.

Omdat de coalitiepartners beide zullen worden afgestraft bij een val, gaan ze lijmen ten koste van alles, waarbij de PvdA nog meer in de tang van de liberalen komt te zitten dan voor de 3 van de EK.

En dat, terwijl oud-chirurg Jan Groeneveld het kabinet kapittelt. Zijn ideeën zijn gevormd door jarenlange ervaring op de werkvloer. Volgens Groeneveld zijn de beoogde bezuinigingen van een miljard een niet onderbouwde aanname en daarom zeer speculatief. Hij heeft wel werkbare alternatieven.

Na fiscalist Leo Stevens gisteren nu Jan Groeneveld de tweede specialist die als minister of staatssecretaris is overgeslagen!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts