Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Onsje Oomen + Pondje Paus, 23-12-2014

Af en toe heel mooi en goed nieuws. Chris Oomen van zorgverzekeraar DSW en de Paus kwamen in het nieuws zoals het altijd zou moeten. Kerstoprispingen of trendsetters?

Chris Oomen, multimiljonair is de luis in de pels van zorgverzekeringsland. Wil echt opkomen voor de polishouders, zegt niet op winstbejag uit te zijn. Geeft soms zijn hele jaarsalaris aan alle medewerkers, dit jaar zo’n 125.000 aan de voedselbank. Zeer nobel, navolging waardig!

Paus Franciscus heeft even huisgehouden in het Vaticaan. Zelden kreeg de Curie en de bijbehorende bureaucratie het zo hard voor de kiezen. Had al 2000 jaar lang moeten plaatsvinden, maar beter laat dan nooit, zeker als dit een vervolg gaat krijgen.

Maar hoe komt meneer Oomen aan zijn multi miljoenen? Een bouwvakker redt het niet met keihard werken. Als lid van de top Quote 500 is het makkelijk weggeven, maar hij doet het wel.

Als Paus ben je wel van jongs af aan opgegroeid en opgevoed in een corrupte organisatie als de Katholieke Kerk. Als hij als jonge Katholiek al kritisch was, had hij nooit de top gehaald. Iemand die niet meedoet aan alles wat fout is wordt nooit kardinaal, bisschop of nog erger: Paus. Maar Franciscus heeft het mooi wel gezegd.

Beiden verdienen volop waardering.

Mag het na KERST overal een onsje Oomen en een pondje Paus meer worden? Kiloknallers mogen in dit soort gevallen ook.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts