Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Möllenkamp: de hoofdprijs van Rochdale I, 03-12-2014

Woningbouwvereniging Rochdale werd vernoemd naar de Engelse plaats Rochdale, ten noorden van Manchester. Deze plaats werd beschouwd als de bakermat van de coöperatieve gedachte, waar een in 1844 opgerichte verbruikerscoöperatie al in 1867 een woningbouwvereniging oprichtte. (Wikipedia) Corporatie betekent: vereniging waarin mensen samenwerken die hetzelfde belang hebben. ( ook Wikipedia)

‘Rochdale zet zich in voor goed en betaalbaar wonen, in leefbare wijken met kansen voor iedereen. We houden ons dagelijks bezig met de verhuur, het beheer en het onderhoud van 40.000 woningen. In eerste instantie voor huishoudens met een laag inkomen die ondersteuning nodig hebben bij het vinden van betaalbare en kwalitatief goede woonruimte. Daarnaast zet Rochdale zich in voor huisvesting voor senioren, mindervaliden, grote gezinnen en studenten’. (Uit: Achter de schermen bij Rochdale)

Enkele flarden uit het FD van vandaag. Denk dan even aan de betekenis van corporatie:

Is dit slechts een kleine greep uit het misdaaddossier van zo maar een directeur? Of zit er nog wat onder in de beerput?

Toen heel Amsterdam en omgeving ooit Rochdale als Rog daal uitsprak werd er nog volop aan de juiste doelstelling gewerkt, sinds Rochdale met een aardappel in de strot werd uitgesproken ging er blijkbaar iets mis.

Morgen enkele relevante of gezochte vragen.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts