Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Klein berichtje, benauwend gevoel, 31-12-2014

Las dat EO-gids een decolleté heeft verwijderd. Lijkt nietszeggend, maar wat als de EO-sympathisanten het hier voor het zeggen krijgen. Zie ik geesten & spoken?

Wat is het geval? Het omroepblad Visie van EO heeft Jojanneke v.d. Berg op de cover geplaatst. Jojanneke staat op de originele foto met een diep decolleté, waardoor een enigszins bollende welving met beginnend spleetje zichtbaar is. Probleem? Welnee, laat zien wat er bijna niet is. Is niks mis mee.

Maar wat drukt de Victoriaanse redactie af? Een gefotoshopte Jojanneke met een iets verhoogd topje: Weg welfje, weg weggetje naar beneden.

Is dat erg? Ja dat is vreselijk. Niet Jojanneke met of zonder, maar de Visie van iedereen met zo’n visie.

Wat als die rakkers van het CDA, CU en vooral SGP in Nederland een meerderheid, of nog erger een tweederde meerderheid zouden weten te behalen?

Weg met de vrije zondag. Allemaal verplicht naar de kerk, alle Jojannekes in Spakenburger klederdracht, niets meer mogen op de dag des Heeren. Zelfs het licht mag op zondag niet ontstoken worden, tenzij het Het Licht is.

We krijgen dan een kristelijk kalifaat met de Visie van de EO.

Waar staat in de grondwet ook alweer dat kerk en staat gescheiden zouden moeten zijn.

Een seculiere staat heeft geen politieke geloofspartijen, niet in Iran, Turkije EN niet in Nederland. Amen.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Wilma Schaaders op 01-01-2015 om 16:13 uur:

  Ik ben daar ook verbaasd over. Maar nu ik even verder spit....? Wat vind je van het twitterbericht van de dame in spé? Dat geeft toch ook wel te bedenken. Haha! Daarom vinden mijn jongens dat ik niet zo gauw moet reageren op verhalen, die naar mijn mening de waarheid zijn.


  Jojanneke v/d Berge ‏@JojannekevdB Dec 29
  @mkeulemans @Lucy_Loui @Marnixx Misschien is juist het decolleteetje er wel ingeshopt...

 2. Rients Hofstra op 01-01-2015 om 18:19 uur:

  Als haar opmerking juist en niet cynisch bedoeld is, zou het AD en ook andere media zich dit aan moeten trekken. In het AD wordt dit als stellig gebracht. Een EO woordvoerster ontkent het niet. Ik vrees dat beide er voordeel bij hebben. In dat kader gezien is het dan jammer dat ik me hierdoor heb laten misleiden.
  Los van dit (verzonnen?)feitje zou een vergelijkbaar voorval mij niet verbazen en blijft de kern van mijn betoog derhalve recht overeind.

 3. Rients Hofstra op 13-01-2015 om 22:41 uur:

  Eojanneke erkent dat buiten haar om haar decolleté hoger is geshopt. I.p.v. principieel haar beklag te doen over een Victoriaanse vorm van censuur, was ze verheugd vanwege de extra publiciteit.
  De uitzending bracht niets nieuws, met een EO etiket erop was het zelfs hypocriet.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts