Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Is dit democratie: PvdA Paul Kalma, 06-12-2014

Dacht u echt dat de kiezers bepalen wat er met ons land gebeurt? Wat naïef! Slechts 2 mannen van de PvdA en 2 VVD’ers maken de dienst uit als ze toestemming hebben van de ambtenaren. De rest van de coalitie is monddood geluld, de oppositie was dat al.

Samsom en Dijsselbloem bedisselden tijdens de formatie van alles met Rutte en secondant Blok. De rest van de PvdA hobbelt er dan 4 jaar slaafs achteraan: anders geen regeringsdeelname en daardoor ook niet kansrijk voor een ministerspost of staatssecretariaat. En dat is weer goed voor de latere carrière. Want daar gaat het om, beslist niet het landsbelang.

Volgens partij-ideoloog Kalma breekt de PvdA met kernwaarden op het gebied van pensioenen, sociale woningbouw en de zorg. Wist iedereen toch al!
Maar nu zegt een strateeg van de partij dit zelf. Volgens hem had de PvdA allang moeten breken. Zonder steun van de PvdA waren er geen uitkleed-wetten gekomen.

‘Dat is nou democratie’, zal Plasterk wel zeggen. Nee Excellentie, dat is volksverlakkerij.
Volksverlakkerij om Minister te mogen spelen.

De mensen die PvdA hebben gestemd –ook al had een deel liever SP gestemd- hebben NIET gekozen voor lagere pensioenen en langer doorwerken. Ook niet voor vermogensuitbouw van woningcorporaties en tochtige woningen. Ook zeker niet voor hogere zorgpremies, hogere eigen bijdrage en minder zorg.

Alom wordt geklaagd dat de PvdA te veel VVD beleid uitvoert, terwijl VVD’ers juist vinden dat Rutte II te links is. De rest van de partijen doet er eigenlijk niet toe. De oppositie staat altijd langs de kant. Die kunnen zomaar 49% van de bevolking vertegenwoordigen. De helft staat met alles 4 jaar lang buitenspel, de andere helft is ontevreden over het beleid van 'hun' partij. Democratie? NEE, ABSOLUUT NIET!

Mag ik klagen? Ja, ik mag klagen want ik heb de oplossing!
In mijn systeem –hoofdstuk 36 van Romke D’13- is dit allemaal opgelost. En nog veel meer.
Het Romke D’13 systeem is bijna echt democratisch en vele malen deskundiger!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts