Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Geneesmiddelen maffia, 21-11-2014

Waardoor is de zorg zo onbetaalbaar geworden? Kan het zijn dat de Minister van toeten noch blazen weet en elke keer alleen maar even schrikt van misstanden?

Twee quotes uit het Financieel Dagblad van vandaag:

“Neem het middel Campath. Het werd oorspronkelijk ingezet tegen een bijzondere vorm van leukemie, maar bleek in de praktijk ook aan te slaan bij MS-patiënten.
Artsen schreven het voor, zonder dat het middel voor multiple sclerose was geregistreerd.
In 2012 werd Campath door producent Genzyme van de markt gehaald. Sinds kort is het onder een andere naam, Lemstrada, weer beschikbaar voor MS-patiënten.
Met een officiële registratie en een veertig keer zo hoog prijskaartje.”

“Iets vergelijkbaars speelt rond het middel Tecfidera. De werkbare stof in dit middel wordt al lang tegen een hele lage prijs, €0,30 per dosering, voorgeschreven aan patiënten met psoriasis.
Maar ook in dit geval bleek een gunstige werking bij MS.
Farmaceut Biogen registreerde recentelijk het middel onder de naam Tecfidera officieel voor MS en hing daar een prijskaartje van €32,59 per capsule aan.
De kosten zijn zo hoog, dat dit de wettelijke maximale vergoeding in de zorgverzekering ver te boven gaat.
MS-patiënten moeten nu tot €875 per maand uit eigen zak bijbetalen.” Einde beide quotes.
Uiteraard heeft iedere MS-patiënt dit bedrag maandelijks losjes op de plank liggen!

Minister Schippers maakt zich zorgen over deze ontwikkeling. Bleek Blokje?

== Minister Schippers deed ooit vwo en studeerde politicologie.== Hier schrik ik van!

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Anja op 24-11-2014 om 16:01 uur:

    Ik gebruik ook medicijnen maar gelukkig kan het er nog mee door. Ik snap al die regeltjes ook niet meer. Ik ben blij dat ik met mijn ziekte zelf nog alles kan regelen maar ik zie door de 'zorgbomen' het bos niet meer.

  2. Frank Boereboom op 26-11-2014 om 19:24 uur:

    Dat de zorg steeds meer onbetaalbaar wordt heeft natuurlijk veel met jouw bovenstaande beredenering te maken. Maar ook bijvoorbeeld met de hebzucht van artsen in ziekenhuizen die de patiënten maar wat graag aan elkaar doorsturen ten einde elkaar er financiëel beter van te laten worden. Zorginstellingen zouden beter op de vraag moeten worden ingericht. Het management dient goed te worden doorgelicht, de zorgverpleger juist met rust gelaten. Eén verzekering, zonder enig commerciëel belang te dienen, kan een goed begin zijn. Een zorgpolis bovendien die standaard voor een ieder hetzelfde is, in kosten én in dekking, maar voor een ieder aanvulbaar is tot zijn/haar gewenste nivo.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts