Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Eric Wiebes geen Bleek Blokje. Het kan dus, 22-11-2014

Wat een verademing, eindelijk een onafhankelijk denkende partijtopper die eerder aan het landsbelang denkt dan aan dat van zijn partij de VVD. Zijn voorstellen schaden daardoor ook automatisch zijn eigen belangen. Want zo werkt dat binnen partijen. Of je het inhoudelijk met hem eens bent telt nu even niet.

Wat is er gebeurd?
* Als wethouder van A'dam bracht hij de max. snelheid op de ring terug van 100 naar 80.
* Als staatssecretaris zou hij VVD'ers pijn doen met zijn lease-autoplan.
* Hij wilde het belasting voordeel van familiebedrijven ( Heineken??) aanpakken.
In alle drie de gevallen werd bij de VVD de vlag niet gehesen.

Wat weer niet voor hem pleit, is het feit dat hij geen fiscalist is. In dat opzicht dus een amateur. Maar dat is in Den Haag eerder regel dan uitzondering. Het schijnt dat van de 150 parlementariërs er maar eentje fiscalist is. Ben je dan overgeleverd aan topambtenaren en duur betaalde adviseurs? Of nog erger: lobbyisten? En hoe controleert de Kamer dat dan? Ook bij de media zitten geen fiscalisten.

Kent u ‘m nog: Leuker kunnen we het niet maken ( hoe leuk is het nu dan???), makkelijker zeker niet. Zou gebrek aan kunde en kennis doorslaggevend kunnen zijn?

Met Wiebes zijn we voor de helft op de goede weg. Lijkt ‘onafhankelijk’, maar mist de nodige vakkennis. Het glas is dan ook half leeg, want Wiebes zal voortdurend door de VVD teruggefloten worden. Bij de volgende verkiezingen als beloning heel laag op de lijst: Komt er weer ruimte voor een volgend Bleek Blokje.

Als hij cum laude zou afstuderen op fiscale zaken, zou hij van mij de eerste Minister in mijn nieuwe systeem kunnen worden. Wie volgt?

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts