Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Dijsselbloem: Wel Sinterklaas voor Europa, 22-11-2014

Schrok u ook toen Minister Jeroen zo grootmoedig aangaf af te zien van de termijn regeling om de naheffing van ruim 600 miljoen te betalen? "Doen we graag in één keer, zijn we er maar vanaf. We hadden ‘t nog wel op de plank liggen en er waren nog enkele meevallertjes". Dat moet een VVD Minister zijn, maar na even Googelen schrok ik. Ik lijk wel een Minister.

Was er in de zorg niet nog iets nodig, in ‘t onderwijs? Bij de politie misschien?

Komt die malle Mark v.d. Werf –die Sander Dekker even liet schrikken toen hij hem zijn boekje ‘Meester Mark draait door’ aanbood na twee jaar onderwijzerschap- met een artikel over een jonge schooljuf met ambitie, enthousiasme en visie.

Lekker werken op een ‘moeilijke’ school met kinderen die nog niet weten wat archeologie is en waarvan de vader geen chirurg of de moeder niet advocaat is. Waar dus nog werk aan de winkel is en ouders wel enig ontzag hebben voor vakkennis.

Want vakkennis had ze. Na de PABO –die ze om verschillende redenen zou afschaffen als ze minister zou zijn- heeft ze de academische studie onderwijskunde gedaan.

Had Dijsselbloem niet al veel eerder de PABO door Sander Dekker moeten laten upgraden? Zodat er op hoog academisch niveau leraren worden afgeleverd. Moeten wel de salarissen omhoog om talenten aan te trekken. Kortom: het aanzien zou gigantisch opgekrikt moeten worden.

Maar in de zorg of bij de politie zijn ook zat bevlogen mensen aanwezig die dezelfde eindkreet hebben: meer aanzien door betere opleiding en beloning.

Geld lenen kost tegenwoordig niets, we hadden plankenvol liggen, er komen meevallers aan en Frankrijk zit nog wel tot 2016 boven de 4% staatsschuld i.p.v. de wettelijke 3 waar de Minister aan voldoet.

Vraag zou moeten zijn: wat is op de lange termijn economisch voordeliger
* 1 Investeren in de toekomst ( onderwijs, politie, zorg) waar we op de lange termijn wat aan hebben, of
* 2 Bezuinigen waardoor talenten verloren gaan, ‘t boeventuig het wat makkelijker wordt gemaakt en hulpbehoevenden doorliggen, poep- en urinesporen achterlaten?

Geachte heer Jeroen de Minister: VVD beleid? Of toch even naar de A van uw oorspronkelijke partij kijken?
Wat is beleid, wat is visie, wat is wijsheid excellentie?

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts