Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Democratie: Wassen neus, 23-11-2014

Vraag eens hoeveel VVD kiezers blij zijn met het PvdA beleid dat de VVD bewindslieden volgens hen uitvoeren. PvdA stemmers verwijten hun Ministers en Staatssecretarissen juist weer dat zij een VVD koers varen. Strategische SP en PVV kiezers zijn helemaal diep ongelukkig. Is dit democratie?

# Voor de Eerste Kamer hebben we ook D’66, CU en SGP nodig. Zij kunnen extreme eisen stellen om de coalitie aan een meerderheid te helpen. Doen ze ook. Als de SGP iets terug vraagt waar niemand op zit te wachten, dan krijgt een partij met 3 zetels in de Tweede Kamer (is 2%) en 1 in de Eerste Kamer (is 1% van de Nederlandse bevolking) iets gedaan waar 98 tot 99 % van alle kiezers niet voor zou zijn. Is dit democratie?

# Bij de komende provinciale verkiezingen gaan mensen stemmen via hun antenne gericht op Den Haag. Het gros kent geen enkele provinciale kandidaat en weet niet waar de Provinciale Staten voor staan. Doet de PvdA in Den Haag het beroerd, verliest deze partij in alle 12 provincies. Bekt Pechtold in RTL Boulevard lekker, knallen de percentages voor D’66 in alle 12 provinciehuizen huizenhoog omhoog. Democratie?

# Stel dat VVD bij Provinciale Staten verkiezingen in maart wat wint, PvdA verliest en CDA behoorlijk stijgt. Dan zoekt Rutte een uitweg om de stekker uit de coalitie te rukken. Een zakje peanuts is al voldoende om nieuwe verkiezingen te forceren. Alweer een stoelendans om de zwaarste ministeries en elleboogwerk voor alle Bleke Blokjes. Democratie?

Schijndemocratie.
Degene met een lekker kontje, leuk smoelwerk en een vlotte babbel kan zo minister president worden. Komt jaren later wel eens de vraag welke kennis en kunde de premier ook alweer had. Kennissen in en rond Den Haag genoeg. Dit is blijkbaar democratie.

Geloof het of niet, in mijn boek Romke D’13 hoofdstuk 36 staat de alles omvattende oplossing. Iedere politicus zou het moeten lezen, maar gaat het echt niet doen.

Romke D’13 is erg bedreigend voor de eigen geplande carrière route.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

  1. Sven de Laer op 24-11-2014 om 14:50 uur:

    De vraag is wat nu beter (democratischer) is, personen kiezen op basis van hun kunde of op basis van hun visie...
    Moet je een brood kunnen bakken om een bakkerij te beginnen, of moet je zorgen dat je de juiste mensen om je heen verzamelt?

  2. Rients op 09-05-2016 om 11:15 uur:

    Niet of, maar EN.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts