Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Bleke Blokjes in dienst van het grootkapitaal, 07-12-2014

1 Het maximaal te lenen hypotheekbedrag wordt aan banden gelegd, verlaagd. De VVD verloochent ineens haar liberale standpunten, slaafs gevolgd door de PvdA. Met name jongeren met een laag inkomen en geen rijke ouders zijn de dupe.

2 Kinderen met hele rijke ouders mogen belastingvrij en vrij van schenkingsrechten tot 100.000 euro van papsie en mamsie aannemen om een (groter) huis te kopen of even flink te renoveren. Zogenaamd om de huizenmarkt aan te zwengelen. Kost de staat miljoenen.

3 Dochter Heineken erfde belastingvrij miljarden. (Heeft even niets met de huizenmarkt te maken, maar wederom liet de staat kapitalen liggen.) Meisje Heineken had he-le-maal niets met het bedrijf van papsie pils, fietste met een boog om de cafés met haar achternaam aan de gevel.
Pas toen pa overleed stond de portemonnee wijd open. Freddy had er tenminste nog voor ‘gewerkt’. Dochterlief deed liever wat anders of helemaal niets.

4 Zonder een noemenswaardige successie-afdracht ontving ze ruim 2 miljard. Had ze niet gewoon 20% van de aandelen op de beurs kunnen verkopen om dat als belasting af te dragen, zoals iedere gewone Nederlander zonder echt vermogende overleden ouders? Een hoger percentage is ook goed.

5 Terug naar alinea I. Experts en deskundigen (waarvan er amper eentje in het kabinet te vinden is) verklaren dat dit besluit, wat Blokje Blok als advies van ‘ambtenaren’ klakkeloos overnam, een verkeerd besluit is, op een verkeerd moment.

6 Wanneer alinea 1 wordt afgeblazen, komt de huizenmarkt wél redelijk op gang. Als alle gevalletjes van alinea 2 en 3 jarenlang belastingtechnisch eerlijk waren behandeld, was de staatsschuld met miljarden verlaagd. Hadden ‘deskundigen’ aan de slag kunnen gaan om andere misstanden (corporaties, zorg, onderwijs, politie, enz.) aan te pakken.

Stef Blok is een super Blokje, samen met Henk Bleker staat hij model voor alle Bleke Blokjes. Het grootkapitaal met de ambtenaren als hun dienaren hebben vrij spel.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts