Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Annexeert Financiën ook AFM?, 16-12-2014

Als ergens ambtenaren bijna de volledige macht hebben dan is het wel op Financiën. Dijsselbloem en Wiebes doen belangrijk, maar doen vooral wat de topambtenaren willen.

Nu is dat op het terrein van Wiebes even heel vervelend, de top-fiscalisten zijn naar het bedrijfsleven vertrokken en Wiebes is ‘slechts’ werktuigbouwkundige en studeerde bedrijfskunde, is bij lange na geen fiscalist.
En juist bij de belasting gaat van alles mis, moet heel veel gereorganiseerd worden en kampt men met een chronisch personeelstekort.

Maar financiën zit er niet zo mee, is meer bezig zich ook buiten de muren van Korte Voorhout 7 te manifesteren en aan invloed te winnen.

Klaas Knot komt van financiën en is ‘onafhankelijk’? de baas van de Ned. Bank.
Laura van Geest volgde bij het CPB de eigenzinnige, onafhankelijke Coen Teulings op en is gelanceerd vanuit de voordeur van Voorhout 7. Knot is net als Van Geest oud-topambtenaar van Financiën, met nog steeds vele lijntjes.

Nu worden de bezitterige en bemoeizuchtige controleknuisten uitgestrekt naar de AFM. Zonder aanwijsbare frauduleuze handelingen grijpt Financiën in.
Een ministerieel rapport suggereert dat er een stelletje incompetente idioten bij het ´interne toezicht´ werkt. Is een quote van Feilzer, lid van raad van toezicht. Hij vervolgt: “Om je werk goed te doen moet je wel voeling hebben en houden met de sector. Zo meteen kunnen alleen nog ambtenaren, ex-politici en hoogleraren toezichthouder worden.”

Waarom komt mij dit zo bekend voor? Heeft Feilzer mijn boek Romke D’13 gelezen? Misschien zelfs wel bestudeerd? Noemt hij ze stiekem ook: De bazen van de Bleke Blokjes?

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts