Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Annemarie Jorritsma integer? Bleek Blokje?, 01-12-2014

Burgemeester Jorritsma van Almere wordt ge(be)noemd als nieuw lid van de Eerste Kamer? Op grond waarvan? Hoezo democratie? Wat democratie? Weer een politiek boefje in de 1e Kamer der lobbyisten en oud/geflopte toppolitici?

Jorritsma volgde na de Middelbare Meisjesschool, de School voor Toeristische Vorming en studeerde MO Frans. Genoeg bagage om na wat bestuurlijke ervaringen eerst Minister van Verkeer en Waterstaat en in het 2e paarse kabinet Minister van Economische Zaken te worden. Heeft Verkeer iets met toerisme te maken en Economie iets met een studie Frans? Het kan hier allemaal.

Haar verdere staat van dienst (bron Wikipedia):
• In opspraak door te innige relaties met bouwbedrijf Koop Tjuchem (Omkoop Tj. ?)
• Haar naam komt voor in een zogeheten schaduwboekhouding!!!
• Tijdens parlementaire enquête terughoudend bij beantwoorden (iets te verbergen?)
• Oppompen van grondwater zonder vergunning (wat boeren in de buurt na aanvraag werd geweigerd) Door Comm. v.d. Koningin hiervoor gewaarschuwd, maar gemeenteraad niet ingelicht. Volgens een welingelichte bron zou de pomp nog steeds kunnen werken, in ieder geval is het niet weggehaald, zoals het hoort.
• Loog als Minister de Kamer voor dat Europa een openbare aanbesteding verplicht stelde voor de Hsl-lijn. (Vandaag in het Fin. Dagblad) Dit heeft daarna klauwen met geld gekost

Annemarie J. heeft 12 functiegebonden nevenfuncties (betaald?) met daarnaast 14 (onbetaalde) en 5 (betaalde) privé nevenfuncties. Tussendoor is ze burgemeester!!!

De Eerste Kamer, ooit bedoeld om wetten en besluiten van de Tweede Kamer op juistheid, haalbaarheid en wettigheid te toetsen, kan een toerist met Frans in haar rugzakje uiteraard goed gebruiken. Een waardeloze aanvulling van een aantal andere uitgerangeerde oud politici, die als lobbyisten van het bedrijfsleven ‘democratisch’ aangenomen wetten en besluiten alsnog om politieke redenen onder uit kunnen halen.

Democratie uit de woordenboeken van regenten, aristocraten en verlicht despoten.

(Kijk voor begrip Bleke Blokjes bij blog 20-11-2014)

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. Mieke Schepens op 03-12-2014 om 01:53 uur:

  Wanneer houdt dit op? Het duurt al veel te lang!

 2. S.L. op 02-01-2015 om 20:39 uur:

  Politiek incorrect schuinpisserij. Ik bedoel: ik moet echt laten zien dat ik binnen een vacature aan een functieprofiel voldoe. Hoe kan dit dan zomaar plaatsvinden? Top Rients .... en eens met Mieke: "Wanneer houdt dit op? Het duurt al veel te lang!"

 3. Rients Hofstra op 02-01-2015 om 21:50 uur:

  Dit zou kunnen stoppen als het staatsbestel echt rigoureus wordt omgegooid. Deskundigheid i.p.v. vriendjespolitiek. Deskundigheid = kennis en kunde. Dan bedoel ik niet veel kennissen met voorkennis, maar kennis van zaken.

 4. Rients Hofstra op 10-06-2015 om 12:33 uur:

  De 'Mongool' uitspraak tekent haar zelfingenomenheid en gebrek aan inschattingsvermogen. Uitsluitend nog geschikt om thuis te zitten.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts