Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Adrie Duivesteijn. Triest. Eerste Kamer, 20-12-2014

Het is in en in triest dat een man met een terminale ziekte, al opgegeven door de behandelende medische staf, de vrije artsenkeuze inclusief de second opinion moet redden.

Dankzij de mogelijkheid een andere dokter naar eigen keus te mogen zoeken, kwam hij bij een arts die zijn leven al 5 jaar heeft weten te rekken.

Als hij ook nog eens niet (toevallig) senator was geweest had Edith Schippers nu victorie gekraaid. Had een miljard bezuinigd ten koste van de kwaliteit van leven van velen. Of ten koste van het leven zelf van diverse andere personen.

Jammer (eigenlijk triest) dat coalitiediscipline voor gaat boven verstand en geweten en ook in kan gaan tegen de tekst uit het eigen verkiezingsprogramma.

In dat programma van de PvdA staat letterlijk: ‘De marktwerking in de zorg wordt beëindigd.’ En: ‘We willen dat mensen zelf meer te zeggen krijgen over de zorg.’ PvdA dus!

De senaat heeft twee jaar geleden het coalitiepact niet ondertekend, wordt wel geacht klakkeloos in te stemmen met het tegenovergestelde van een inhoudelijk partijstandpunt.

Anders gezegd: De PvdA fractie stemt in met een VVD standpunt dat haaks staat op het eigen programma, waarmee kiezers zijn verleid en eisen daarna dat de PvdA senatoren ook klakkeloos verraad plegen jegens de PvdA-stemmers.

Elf van de 14 gingen door de slappe knieën, de 3D (drie dissidenten) gelukkig niet. Die miljard euro’s voor Schippers zijn wel te vinden in de directiekamers en de overvolle, in aandelen belegde reserves.

Kortom: CHANGE

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

Nog geen reacties op dit bericht.

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts