Rients Hofstra Pluchen Revolutie

Thierry Baudet vernieuwer & democraat?, 05-04-2019

Thierry Baudet is geen democraat en geen vernieuwer. Hij is een romantische, nationalistische oerconservatief, de wolf die langzaam maar zeker zijn schapenvel laat afglijden.

Hij denkt heel sterk in termen van fout links/goed rechts en oude/nieuwe (de zijne?) elite.

Hij zegt voor democratie te zijn, maar wil functioneren binnen een particratie, waar partijelites de dienst uitmaken, waar kiezers worden bedrogen, wanneer partijen aan mogen schuiven om coalities te vormen. Concessies doen is kiezers bedriegen. Kortom: weinig vernieuwend, zeker niet democratisch
Vervolgens treedt de ongeschreven wet van de wurgende fractiediscipline in. Anonieme ‘volksvertegenwoordigers?’ waar de kiezers nog nooit van hebben gehoord, veranderen in carrière politici die slaafs de politieke leider dienen (te volgen).
Een aloud ondemocratisch standpunt en ook alweer weinig vernieuwend.

Baudet gedraagt zich als een ‘oude’ politicus die van draaien een speerpunt maakt. Voor een Nexit zeggen te zijn, maar tegen stemmen als hierover een motie van de PVV voorligt.

Daarnaast klagen over linkse leraren. Sterker nog: pleiten voor een meldpunt om linkse leerkrachten aan te geven (wat sterk doet denken aan nazi-Duitsland, een communistische dictatuur en de beschrijvingen in Orwells 1984).

Interessante vraag bij de aanname dat in het onderwijs zoveel linkse rakkers lesgeven kan zijn, hoe het dan in vredesnaam mogelijk is dat er zoveel rechtsdenkende mensen de onderwijsinstituten verlaten, Baudet incluis.

Misschien is het wenselijk andere meldpunten in te stellen:
= meldpunt tegen boreale neigingen
= meldpunt tegen boreale uitingen
= meldpunt tegen boreale gedachten
= meldpunt tegen boreale uitspattingen
= meldpunt tegen boreale daden
= meldpunt tegen narcisme.

Op de hoogte blijven via e-mail? Meld je aan voor mijn nieuwsbrief

Reacties

 1. ANN Loffens op 05-04-2019 om 23:26 uur:

  De verkiezingen breken aan en wij lammetjes moeten daar opnieuw naar toe gaan. Rood, blauw, wit, links, rechts.....al hypocriet!

  De ene boze wolf na de andere vragen ons voor hun te stemmen.
  Maar....

  Wie stemt er voor de burgers: : het alternatief staatsbestel! Zo ken ik er slechts éën. Eentje waar auteur Rients Hofstra geen valse meningen uit en Rients door zijn inzichtelijke intuïtie....constructieve ideeën en handelingen uitvoert!

  Ik hoop van ganser harte dat de verbitterde miljarden klagende burgers smekende roepende tierende naar de politiek om een integere partij vandaar goed uitgekiend de meest constructieve weg aankruissen zal. Een levenspartij waar eindelijk samenhorigheid heerst. Vandaar het belang van cooret en goed doordacht kiezen!
  Ann L.

 2. Rients op 05-04-2019 om 23:48 uur:

  Binnen het huidige partijenstelsel met slaafs voor de elite uitlopende Kamerleden of Kamerkandidaten, is het moeilijk integer te blijven, beste Ann. Middels wurgende fractiediscipline zal voortdurend de achterban bedrogen worden. Binnen het #ASsysteem > https://alternatiefstaatsbestel.nl/doelstelling wordt er niet meer gedraaid, hoeven er geen consessies gedaan te worden om een 4 jaar lange coalitie te smeden om wille van de macht. #AS is echt democratisch en veel deskundiger, waarbij ALLE burgers vertegenwoordigd worden en niemand wordt uitgesloten. Dank voor je reactie, Ann!

Plaats een reactie

Recente artikelen

Alle posts